01. Битумни керемиди – характеристика и видове

Модели битумни керемиди и защо да изберете този вид керемиди за вашия дом

Битумните покривни керемиди /шингли/ с цветна минерална посипка са армирани с фибростъкло, уплътнено с битум. Богатата цветова гама, модернистичните форми и дългият им живот ги правят предпочитан продукт за съвременно строителство. Всички покриви, които не са плоски, могат да бъдат реализирани с битумни керемиди. През последните години този тип материали се доказа като най- модерното и търсено решение и у нас. Това е едно покривно покритие, което притежава огромни предимства пред останалите. Особено подходящи са за покриви с голям наклон, кули и конструкции които не трябва да се натоварват. Теглото им е 10 кг/кв.м и се продават на пакети по 3 кв.м. Изработени са от битум с различен цвят посипка, форма и свойства.Поставят се върху хидроизолацията посредством поцинковани гвоздеи, като температурата при полагане трябва да е над 0 гр.

Структура на руски битумните керемиди SHINGLAS

 

 Структура на битумни керемиди1.стъклен воал

2.модифициран битум (SBS или АПП)

3.посипка

4.самозалепващ слой

5.лесноснимаща се силиконова лента

Разделят се на три основни класа според свойствата си:Битумни керемиди - боброва опашка

– Най-ниският клас и най-евтиният естествено са Триъгълни, Квадратни и Бобровата опашка. Те имат малка залепяща ивица на „перото” и  са най претенциозни към термичните условия.

–  ВторияБитумни керемиди - пчелна питат, среден клас битумни керемиди са Самозалепящите се Пчелна пита. На гърба си те са изцяло намазани със залепващ слой, което пречи да се отлепят и да щръкне някое перо, дебели са 3.2мм и са с 10 год.гаранция на производителя. Те са най-продаваните като качество/цена.

–  Най високият клас който предлагаме са SBS самозалепящи битумни керемиди Gamma. Те имат 15 год.гаранция, дебелината им е 3.5мм и могат да се монтират и до -10 градуса външна температура. Предлагат се единствено с форма на малки и големи разбъркани правоъгълници.Битумна керемида - Gamma

Всички цветове битумни керемиди се продават на една цена с изключение на синият цвят. Те са по-скъпи и се продават само по заявка от около месец.

This entry was posted in Битумни керемиди and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.